Loading...

Csarnok

Csarnokok esetében a megrendelők részéről két fő igény szokott jelentkezni, az egyik a megfelelő megvilágítás, használattól függően, a másik az energiaellátás az alkalmazott technológia részére.

Amennyiben például tárolásra használják, úgy csatlakozó táblákat szoktunk elhelyezni, egy, illetve három fázisú csatlakozásokkal egyrészt szerviz célokkal, másrészt tapasztalataink szerint legtöbbszőr bekerül valamilyen technológia, ha nem is folyamatos használatra, például egy mobil takarmányfelhordó szalag, keverőgép, stb…

A gerincvezetők hálózatát földárokban homokágyba fektetett földkábelek sokasága adja, melyet szabvány szerint szakaszonként meg kell jelölni, oda kell figyelni a fektetésére, hajlítására, kötések kialakítására. Minden esetben szalaggal/kábel fedlappal kell védeni. Épületen belül egyaránt szoktunk használni NYY-J/E-YY-J típusú földkábelt és NYM-J típusú kábelt.

Egy jól kivitelezett ipari elektromos hálózat sokáig, stabilan ki tudja szolgálni az üzem működését, aminek elengedhetetlen feltétele a rendszeres karbantartás, például a kötéseket rendszeresen után kell húzni nyomaték kulccsal vagy nyomaték csavarhúzóval amiről jegyzőkönyv készűl.